De weg naar Kanazawa

Best beginnen met het slechte nieuws: van Zaventem naar Osaka is 11 uur vliegen en kost 500 euro (heen en terug). Van de andere kant, met Lufthansa moet je niet telkens opnieuw bijbetalen, voor je boarding pass, je bagage, je stoel (ik kijk naar u, Ryanair). Zelfs in economy is er cava voor het eten (je krijgt dus iets te eten), en de beenruimte is ook voor een lange stengel als ik nog te doen.
Het goede nieuws: Japan is een fantastisch vakantieland. Veel te zien, alles is perfect georganiseerd, de mensen zijn heel vriendelijk, en ze spreken verrassend goed Engels.20161022_150325
Kanazawa is een zusterstad van Gent. In 2015 kreeg ze een aansluiting op het Shinkansen-netwerk (de Japanse TGV). Om dat heuglijke feit te vieren, besloten ze een marathon te organiseren. En om mensen van de zustersteden uit te nodigen om mee te lopen of te suppporteren.
Deze gelukkige was daarbij, en het viel zo goed mee dat ik in 2016, en opnieuw dit jaar, terugkom. De marathon is pas binnen 2 weken (toevalligerwijs de dag na de nieuwe marathon van Gent). Maar nu we toch in Japan zijn, beter de lange weg nemen. Dan zie je onderweg nog eens wat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *